Afsleeping roeivijver Kessel-Lo

Afsleeping roeivijver Kessel-Lo

Het is reeds enkele weken geleden dat de grote vijver, de roeivijver, van zijn bewoners ontdaan is. Het provenciaal domein heeft in samenwerking met het Agentschap Natuur en Bos en de karperwerkgroep van het domein de afsleping besproken en uitgevoerd.

De roeivijver wordt gebruikt voor roeiboten en pedalo’s. Hierop werd door het reguliere publiek niet gehengeld. Er bevindt zich hiernaast een vijver, de hengelvijver, waarop je tegen een democratisch bedrag wel kan vissen.

De gesleepte karpers zijn, in samenspraak met ANB, verhuisd naar de hengelvijver in het Provinciaal Domein, de vijvers van het BLOSO-domein te Hofstade en de Halve Maan te Diest. De snoek wordt deels gebruikt voor het kweekprogramma van het Instituut voor Natuur -en Bosonderzoek (INBO).
Het resterende deel is overgeplaatst naar het kanaal Leuven-Mechelen. Het baarsbestand werd verdeeld over enkele openbare wateren, beheerd door het Agentschap Natuur en Bos. De rietvoorn werd overgezet naar de aangrenzende hengelvijver.

De afvissing gebeurde door de vrijwilligers van de karperwerkgroep van het domein en het ANB. Deze laatste engageerde ook de roofvisfederatie en een vliegvisclub, voor het afvissen van de roofvis.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het doet ons deugd te zien dat steeds meer domeinen en instanties inzetten op een actief water- en visstandbeheer. Graag vermelden wij daarom nog eens dat leden van Sportvisserij Vlaanderen steeds beroep kunnen doen op de expertise en begeleiding van onze mileucel.