Belgisch team behaalt zilveren en bronzen medaille op WK kusthengelen

Belgisch team behaalt zilveren en bronzen medaille op WK kusthengelen

Nadat recent nog de nationale ploeg goud behaalde, zowel per team als individueel, op het WK klassiek hengelen heeft de nationale ploeg strandhengelen nu ook een schitterend resultaat neergezet op het WK kusthengelen in het Zuid-Afrikaanse Langebaan. Per ploeg wonnen zij brons en individueel kon Steve Beuckels beslag leggen op de zilveren medaille.

In totaal andere omstandigheden dan deze welke wij hier langs onze Noordzeekusten gewoon zijn, draaiden zij van in het begin van deze vierdaagse competitie mee in de top van het klassement. Enkel een dipje op de derde competitiedag, waarop massa’s zeewier het vissen bijzonder moeilijk maakte, weerhield hen van goud. Natuurlijk is dat jammer maar achteraf gezien kunnen zij terugblikken op een prachtig kampioenschap en eist België hiermee terug zijn plaats op tussen hengelgrootmachten als wereldkampioen Brazilië, Nederland (zilver), Spanje, Engeland  . . . .

Hiermee was de Belgische ploeg die dit jaar gevormd werd door het Robby-fish-Penn team zeker niet aan zijn proefstuk. Te weten dat zij in de laatste twee decennia niet minder dan twaalf maal een WK-medaille behaalden als ploeg waarvan tweemaal goud en drie maal zilver en vijf medailles in de individuele ranking. Een prestatie die zijn weerga, zelfs internationaal, niet kent.