Dikkebusvijver

Dikkebusvijver


dikkebus1Sinds eind 2011 heeft Sportvisserij Vlaanderen de visrechten van de Dikkebusvijver te Ieper in handen, dit na groen licht van het voltallige schepencollege. Het uitgebreide dossier en de geplande professionele aanpak van het beheer hebben uiteindelijk de doorslag gegeven. De krachtige organisatie van onze structuren was eveneens een pluspunt om als geprivilegieerde partner weerhouden te worden.

Vanaf 1 januari 2012 beschikt Sportvisserij Vlaanderen over de hengelrechten van dit prachtige meer van 36 ha dat reeds in geschriften vanaf 1320 vernoemd wordt. Dikkebus is een meer dat zich bij voorkeur leent voor alle disciplines, van karper- tot roofvissen, vliegvissen, vaste stok en feeder. Ook jeugdopleidingen behoren tot de mogelijkheden, we denken bij deze aan de provinciale jeugdhengeldag West-Vlaanderen.

Dikkebus7
Het water heeft een zeer gelijkmatige bodem en is op het diepste punt een 3-tal meter diep, alle courante vissoorten zijn vertegenwoordigd met enkele prachtige specimens op de koop toe. Ruime parkeergelegenheid en een vlotte toegang tot oever en water zijn tevens gegarandeerd. Kortom, alles is aanwezig om Dikkebusvijver te laten uitgroeien tot een toplocatie om de hengelsport in West-Vlaanderen te laten floreren zoals nooit tevoren.

dikkebus5Wenst u zelf te vissen op Dikkebusvijver?

Vergunningen voor 2017 zullen respectievelijk 150 euro, 100 euro, 50 euro en 25 euro (zie reglement) kosten en zijn te bekomen via het Sportvisserij Vlaanderen secretariaat op de welbekende coördinaten 050 41 40 77 of mail info@sportvisserijvlaanderen.be.

Of stort het bedrag op rekeningnummer IBAN BE11 7755 3767 3748 / BIC GKCC BE BB, op het volgend adres: Sportvisserij Vlaanderen – Astridlaan 30 – 8370 Blankenberge met duidelijke vermelding van uw naam, adres en rijksregisternummer (als mededeling).

 

Het reglement Dikkebusvijver moet door elk lid verplicht ondertekend aan ons verzonden worden. Dat reglement kunt u hier downloaden reglement DIKKEBUSVIJVER IEPER_2017

Il est impératif que chaque titulaire d’une permis imprime ce règlement, le complète, et le soumette, signé, à l’adresse du sécretariat de Sportvisserij Vlaanderen. Téléchargez les règlements de Dikkebus en français Reglement FR DIKKEBUSVIJVER IEPER 2017