Domein Polderwind: Rode Kruis en Sportvisserij Vlaanderen organiseren G Hengelen

Domein Polderwind: Rode Kruis en Sportvisserij Vlaanderen organiseren G Hengelen

2295

Goed nieuws! Sportvisserij Vlaanderen heeft in samenwerking met Rode Kruis Vlaanderen een compleet nieuw project op stapel: G Hengelen op het pas ingerichte domein Polderwind in Zuienkerke. Een unicum waar beide partners enorm trots op zijn!

Domein Polderwind is een nieuw initiatief van Rode Kruis-Vlaanderen dat na jarenlange ervaring in het organiseren van groepsreizen voor mensen met een beperking, onder het motto ‘Aangepaste Vakantie’, de hoge nood aan aangepaste accommodaties voor deze doelgroep in Vlaanderen inzag. Het was dan ook een bewuste keuze van Rode Kruis Vlaanderen een eigen zorghotel te bouwen om in Vlaanderen meer mensen met een zorgbehoefte de kans te geven te genieten van een vakantie. En dat is wat het recent opgeleverde domein Polderwind hen bieden zal.

En dat is waar wij van Sportvisserij Vlaanderen een mooie kans zagen. Heel eerlijk: in 2005 dienden we al onze eerste aanvraag in bij de toenmalige eigenaar om op de bijhorende 15 ha grote plas ons ding te kunnen doen, maar het was vorig voorjaar dat ons dossier in stroomversnelling raakte. Ook wij beseften de hoge nood aan hengelmogelijkheden voor mensen met een beperking, die vaak naar het buitenland moeten reizen als ze van een welverdiend ‘visverlof’ willen genieten.

Na diverse malen overleg heeft Sportvisserij Vlaanderen sinds kort officieel het medebeheer over de visrechten op het domein Polderwind. Let wel: in eerste instantie zal er enkel na afspraak gehengeld kunnen worden door mensen met een erkende beperking, dit vanaf de door Rode Kruis aangelegde (rolstoel)hengelsteiger. De specifieke modaliteiten worden op dit moment nog uitgeschreven. Wel is er ondertussen al volop controle door onze diensten, en zullen we een gans stewardsysteem op poten zetten.

Voor vragen, mail polderwind@sportvisserijvlaanderen.be