Full House voor Flyfishing Forever

Full House voor Flyfishing Forever

Fly Fishing Forever, winnaars van Grandmax 2017: v.l.n.r. Geert Janssens, Roland Vrijdaghs, Guido Vinck, Patrick De schutter, Christian Jadouille en Christian Fouvez

Weken van mentale en materiaalvoorbereiding en twee dagen intensieve training of Bewl Water Reservoir (UK) als voorbereiding op de jubileumeditie (30 jaar) voor de Europese, internationale Grandmax finale heeft de Belgische vliegvisploeg ‘Flyfishing Forever’ geen windeieren gelegd.

14 ploegen van 6 hengelaars zouden een moeilijke dag voorgeschoteld krijgen want Bewl Water was voor deze Europese klassieker in het reservoirvissen niet top. Ook in Kent hadden ze een droge zomer achter de rug, Bewl was maar voor 65% vol, watertemperatuur hoog, weinig insectenleven en de intense trainingsdagen maakten de forellen zeer voorzichtig. De wedstrijddag werd dan nog overgoten met een “vierjaargetijden”-weer: Van zonnig  en bewolkt ’s ochtends, overgaand naar pittige regen met windvlagen op de middag en eindigend met windstil en volle zon. Dit is een “floating line only en international size onverzwaarde vliegen”- wedstrijd dus ga er maar aanstaan.

Geert Janssens individueel winnaar

Flyfishing Forever was samengesteld met 2 Shimano/G.Loomis pro staffers Guido Vinck (kapitein) en Patrick De Schutter +  Roland Vrijdaghs, Christian Fouvez, Geert Janssens en Christian Jadouille. Allemaal oude rotten met veel kilometers op de teller en dat was nodig want met slechts 14 vissen binnen de ploeg goud pakken geeft aan dat elk detail van goudwaarde was. Bij een voorlopige tussenstand tijdens de korte middagpauze stond de Belgische ploeg met slechts 4 forellen op een 9de plaats, maar in de namiddag tapten ze uit een ander vaatje, gooiden de vliegenkeuze en de tactiek helemaal om en dat loonde. Geert Janssens ving 5 forellen en won individueel, nog maar de tweede niet-Engelsman die deze eer te beurt viel (Guido Vinck deed het hem voor in 1997 – een eeuwigheid geleden). Guido kwam binnen met 3 vissen, maar wel met een 5lb 1oz kanjer goed voor de biggest fish van de competitie. En ook de andere vier waren niet blank, een verrassing was in de maak…

De Grandmax trofee

Drie ploegen eindigden met 14 forellen dus was het nagelbijtend afwachten tijdens de prijsuitreiking want die wordt berekend op gewicht en met enkele vierponders bovenop de grootste vis mocht Flyfishing Forever plaatsnemen op het hoogste schavotje. De Grandmaxtrofee mag voor een jaartje in de prijzenkast.  Flyfishing Forever heeft alle hoofdprijzen weggekaapt, nooit gezien. Gewoon een Full House en of er werd gepokerd!

Tekst en foto’s: Guido Vinck