Hengelen op Brugse Erfgoeddag een succes!

Hengelen op Brugse Erfgoeddag een succes!

513

Onze redactie liep afgelopen weekend even binnen op de Brugse Erfgoeddag, waar Patrick Danneels 150 jaar Zoetwaterhengelen tentoon stelde. Patrick stond er met een greepje uit zijn zeer omvangrijke collectie, en mocht er dagelijks 100-200 sterk geïnteresseerden ontvangen. Geïnteresseerden die hij warm maakte voor zijn clubwerking Nut & Vermaak Brugge, en/of voor een handvol geplande initiaties bij hen dit jaar.

Voor het eerste nummer van ons magazine dit jaar interviewden we Patrick nog, het volledige interview kan je hier nalezen. Zoals je toen kon lezen is Patrick helaas terminaal ziek. Goed nieuws nu is dat zijn verzameling voor altijd bewaard zal blijven: Stad Brugge neemt alles over het hengelen in Brugge in bewaring, en Sportimonium van Sport Vlaanderen de overige historisch waardevolle zaken. En dat zijn er heel wat.

Dit jaar volgen in HengelSport magazine ook nog een paar stukken van Patrick die hoogst interessant beloven te zijn: onder andere een terugblik op het WK in Damme in ’88, een historische kijk op de oudste clubs van Brugge, vissen in de Reien, enz.