Vlaamse openbare binnenwateren krijgen Ministerieel besluit “Maatregelen zeebaars” bovenop de openbare riviervisserijwetgeving...

Vlaamse openbare binnenwateren krijgen Ministerieel besluit “Maatregelen zeebaars” bovenop de openbare riviervisserijwetgeving 2018

Voor de aandachtige lezer, het gaat hier om de visserij op zeebaarzen die binnentrekken in openbare wateren. Dit Ministerieel besluit heeft dus niets te maken met de geldende wetgeving voor de zeevisserij.

Ter herinnering, op zee is er een volledig meeneemverbod voor zeebaars en dit voor het volledige kalenderjaar van 2018.

Ministerieel besluit “Maatregelen zeebaars” voor de riviervisserij,

Beste sportvisser, recent verscheen de volgende aanpassing op de wetgeving in verband met het recreatief vissen op zeebaars in de zogenaamde verbindingswateren tussen zee en binnenland.

Voorlopig is hier sprake van een totaal meeneemverbod of catch&release van 1 januari tot en met 30 juni 2018 en van 1 juli tot 31 december 2018 een meeneembeperking van één zeebaars per hengelaar en per dag.

Bijkomend werden er ook enkele zones afgebakend waarin er een algeheel visserijverbod van kracht is.  Raadpleeg voor deze zones de bijlagen uit het Ministerieel besluit door op de link onderaan te klikken.

Klik op onderstaande link voor het volledige Ministerieel besluit zoals gepubliceerd in het Staatsblad.

MB 1 december 2017 – Maatregelen zeebaars