Steunactie Red De Kemp!

Steunactie Red De Kemp!

1716

Tot 2013 viste Visserclub De Kemp nog onder ons verbond KLV, maar door verkoop van de visvijver aan een projectontwikkelaar verdween de clubwerking en kon er enkel nog door een handjevol vissers gevist worden. Die projectontwikkelaar wil de vijver al jaren dichtstorten, waartegen enkele lokale hengelaars zich steevast verzetten. Hierbij een warme oproep van initiatiefnemer Marc De Coninck om voor de deadline van 8 december massaal veel bezwaarschriften in te dienen. In de naam van de nog aanwezige vissen, in naam van de hengelsport…

“Wordt visvijver ‘De Kemp’ binnenkort dichtgestort voor zuiver geldgewin?

Visvijver ‘De Kemp’ is enig in onze gemeente: 4 ha groot met een diepte ‘nu nog’ van 9 meter gelegen in een groen domein van in totaal 7,5 ha. Het bevindt zich in een uithoek van Schriek, tegen Grasheide een deelgemeente van Putte.

De vijver bevat een grote variatie aan vissen en de visclub is jarenlang aangesloten geweest bij het Kempisch Lijnvissers Verbond. Maar niet alleen de wedstrijdvisser kwam er aan zijn trekken ook is het een paradijs voor de liefhebbers van grote karpers en roofvissen. 

De vroegere kleiput die deel uitmaakte van een steenbakkerij werd gebruikt voor de productie van bakstenen en was decennia lang eigendom van de vroegere burgemeestersfamilie Kempenaers. De put werd een viertal jaar geleden verkocht aan een immobiliënmakelaar die er direct mee aan de slag wilde; het was tenslotte een belegging.

Reeds twee keer heeft de eigenaar een aanvraag gedaan om de vijver dicht te kappen met grond van bouwprojecten, telkens werd de vergunning geweigerd, vooral door de inspanningen van actiecomité ‘red de kemp’. Volgens de eigenaar zou het gaan om zuivere grond, maar actiecomité ‘red de kemp’ heeft daar zo zijn bedenkingen bij en probeert nu te voorkomen dat bij een derde aanvraag, die onlangs is ingediend, de eigenaar toch zijn slag zou thuishalen.  

Wil je meer uitleg hierover of heb je ook goesting om een bezwaarschrift in te dienen stuur dan een mail naar marcdeconinck62@hotmail.com”

Voorbeeld bezwaarschrift Red De Kemp – Download hier: 20171111 bezwaar omgevingsvergunning