Verslag Open Street Lier, topdag van jewelste

Verslag Open Street Lier, topdag van jewelste

524

Onder een stralende hemel traden op 6 augustus 76 toffe vissers en visseressen aan om deel te nemen aan Open Street Lier 2017. Om 8u30 werd het startschot gegeven, en de meute verspreidde zich over het ruime parcours. Gewapend met het OSL meetlint en digitale camera.

In het centrale deel van de Binnennete werden op voorspelbare wijze de eerste kleine baarzen snel gevangen. Vele teams hadden hun stek van vorig jaar snel ingepalmd. Ook op het Netekanaal werd baars gevangen. Groter van stuk, maar aan een lager tempo. Na 11 uur was de dynamiek er wat uit, en was het krabben en zwoegen om nog een paar visjes op de kaart te zetten.

Tijdens de middagpauze bij Den Bompa werd duidelijk dat het heel spannend ging worden: Team Van De Velde had het vakje van kleine baars volgekruist voor 300 punten, maar Team Catch & Release had 235 punten aan mooie baars. Team Van De Velde stond nu voor de moeilijke opdracht om grote vis te gaan zoeken in de namiddag, terwijl Catch & Release er alle vertrouwen in had dat er nog wel ergens kleine vis te rapen was.

De namiddag was taai, voor alle teams. Vooral op het kanaal was het duidelijk dat de baars talrijk aanwezig was, maar liever volgde dan aanbeet. Stekken waren ook heel snel kapotgevist.
Bij het tellen van de punten viel het net zoals vorig jaar op dat de verschillen groot kunnen zijn. En dat er geen enkele snoekbaars gevangen is! Die zwemmen nochtans wel rond. Ook snoek is wederom gehaakt, maar niet op de foto willen komen. Baarzen van 39 en 40cm zijn wel op foto gepasseerd. Prachtige vissen, en niet zeldzaam in Lier.

In totaal 391 vissen, dik 50 meter vis, kop aan staart. Team Van De Velde, de leiders van het eerste dagdeel, hadden in de namiddag slechts één grote vis weten landen, en zijn net naast het podium geëindigd.
Op de derde plaats vonden we The Fish Hunters terug, de winnaars van vorig jaar. Hun tacktiek was ongewijzigd: voornamelijk op de Binnennete vissen, met af en toe een uitstapje of een experimentje.
Op de tweede podiumplaats stond Team Brugge Lure Fest. Zij hebben overal gezeten en op alle mogelijke manieren gevist, en vooral hard gekrabt en geschraapt in de namiddag. Respect!

Voor het winnende team is alles goed gegaan: ze hebben een goeie stek zeer secuur en voorzichtig uitgevist in de voormiddag, en hebben in de namiddag tussen de bramen en de struiken de laatste ongestoorde vissen uitgepeuterd. 420 Punten was hun deel, het merendeel grote baars. Team Catch And Release Belgium. is dan ook verdiend met de Lowrance Hook 4x en de Shimano Diaflash naar huis mogen gaan. Proficiat mannen, subliem gevist!

Bekijk meer foto’s op de Facebook pagina van Open Street Lier.