Visziektenonderzoek

Visziektenonderzoek

Elke visvijverbeheerder wordt vroeg of laat geconfronteerd met een ziekte onder het visbestand. In sommige gevallen neemt deze ziekte dermate uitbreiding dat in geen tijd het volledige visbestand verloren wordt maar veelal loopt het zo’n vaart niet als er tijdig ingegrepen wordt.

P1050881

Bij problemen met uw visbestand kunt u bij Sportvisserij Vlaanderen terecht voor de meest voorkomende ziekteverschijnselen en parasieten. Deze worden nauwkeurig vastgesteld met de eventuele oorzaak of oorzaken. Indien mogelijk wordt tevens meegegeven hoe deze ziekten te behandelen zijn.

 

U kunt bij ons ook terecht voor louter advies, maar hou echter goed in het achterhoofd dat vijverbehandelingen met chemische middelen een vrij exacte wetenschap is en dat fouten met dosering of manier van aanwenden in een klein hoekje schuilen.

 

Het beste uitgangspunt om het visbestand vrij te houden van ziekte is de waterkwaliteit nauwlettend in het oog te houden. Een constant goede waterkwaliteit is primordiaal voor een gezond visbestand. Wanneer men samen met de goede waterkwaliteit de visstand in goede conditie kan houden vallen er weinig problemen te verwachten. Met en andere woorden, voorkomen is beter dan genezen. Een jaarlijkse water- en bodemanalyse doet wonderen.

Heeft u problemen met uw visbestand? Of bent u niet zeker van uw stuk qua ziektebeeld en behandeling? Neem dan gerust contact op met Sportvisserij Vlaanderen.