Elektrovisserij

Elektrovisserij

Bij elektrovisserij wordt gebruik gemaakt van een aggregaat om de vissen tijdelijk te verdoven met elektriciteit. Dergelijk elektro-aggregaat is speciaal voor elektrovisserij ontwikkeld, ampèrage en voltage zijn instelbaar en gedurende het vissen steeds afleesbaar.

DSC01859Het water wordt onder stroom gezet en de vissen worden bijgevolg gedeeltelijk verdoofd en bewegen zich in de richting van de anode (een onder stroom gezet schepnet). De vissen worden verdoofd omdat ze zo gemakkelijk kunnen geschept worden. Alle medewerkers van Sportvisserij Vlaanderen beschikken over een BA5 bekwaamheidsattest om deze werken uit voeren. Dit maakt het mogelijk dat wij steeds op een volledig wettelijke manier gebruik kunnen maken van een elektro-aggregaat.

Elektrovisserij is bij uitstek geschikt voor het bevissen van de oeverzone van wateren en de gehele breedte van niet te grote wateren met een maximale diepte van anderhalve meter. Elektrovisserij dient deskundig uitgevoerd te worden om schade aan het visbestand te vermijden.

Elektrovisserij voeren we steeds uit vanuit een polyester boot. Hiervoor beschikken we over een ruime vloot aan werkboten die inzetbaar zijn op zowel kleine als grote wateren.