Krantenartikel: Sint-Pietersplas wordt de ‘Brugse Watersportbaan’: camping en zwemmen op verlanglijstje.

Krantenartikel: Sint-Pietersplas wordt de ‘Brugse Watersportbaan’: camping en zwemmen op verlanglijstje.

Foto © Aan de plas
– De stad Brugge neemt een studiebureau in de arm om de mogelijkheden aan de Sint-Pietersplas, net buiten de stad, uit te breiden. Er zijn immers geïnteresseerden om er openluchtzwemmen, een camping of zelfs een paintballsite onder te brengen. “Als je het succes van het zwemmen aan de Coupure ziet, dan doet dat verlangen naar meer”, zegt schepen van Sport Franky Demon (CD&V).

De aanstelling van zo’n studiebureau voor de opmaak van een masterplan voor het recreatiegebied Aan De Plas is geen verrassing. De voorbije jaren gonsde het al van de activiteit aan de Sint-Pietersplas en waren er meermaals voorstellen van privé-organisaties om iets extra’s te kunnen doen. Zo was er de vraag voor een vaste paintballsite, maar ook voor een zone voor openluchtzwemmen of recreatie met opblaasbare watertoestellen. Een uitbater kwam zelfs met het idee voor glamping, de chiquere en comfortabelere vorm van kamperen. “Al die voorstellen zijn niet zomaar uit de lucht gegrepen en zouden hier kunnen”, zegt schepen van Sport Franky Demon (CD&V). “Alleen zijn die mogelijkheden er nu op ruimtelijk vlak niet. We moeten daarvoor een kader scheppen.”

Vandaag wordt de site gebruikt voor watersporten zoals windsurfen, paddle, zielen, hengelen en zwemtrainingen. Het domein is in concessie gegeven en wordt uitgebaat door Caroline Uyttendaele.

Lees verder op de website van HLN

 

GELIJKAARDIGE ARTIKELS