Krantenartikel: Vinvisskelet, zandbank van 8 meter en zelfs mammoet: Provinciaal centrum Duinpanne...

Krantenartikel: Vinvisskelet, zandbank van 8 meter en zelfs mammoet: Provinciaal centrum Duinpanne krijgt make-over van 1,4 miljoen euro.

 Een duikboot, een zandbank, het skelet van een dwergvinvis en zelfs een mammoet. Het vernieuwde provinciale centrum Duinpanne in De Panne krijgt heel wat nieuwe schatten. De werken voor de permanente expo ‘Sea Change’ starten eind april en moeten tegen het einde van de zomervakantie klaar zijn. Volgend jaar pakt de provincie de omgeving aan.

De provincie investeerde eerder al 700.000 euro in Duinpanne zodat het een open centrum werd met een shop en cafetaria. Datzelfde budget ligt nu ook klaar voor de inrichting. De permanente tentoonstelling krijgt de naam Sea Change. “We stappen af van het duinenverhaal en vertellen leuke weetjes over de Noordzee”, zegt centrumverantwoordelijke Emanuel Demey. “We starten in de filmzaal met beelden van een duik in de zee en tonen zo de biodiversiteit. Met de duikboot nemen we de bezoeker mee naar de zeebodem. We laten ook een zandbank van 8 meter lang nabouwen. Met een duikhelm op kan je het leven onder water ontdekken. Zo zal je onder meer een aantal scheepswrakken zien.

Lees verder op de website van Het Laatste Nieuws (klik op de blauwe tekst)