Krantenartikel: Zeilclub Heusden legt omstreden plannen zelf op tafel en weerlegt aantal...

Krantenartikel: Zeilclub Heusden legt omstreden plannen zelf op tafel en weerlegt aantal cijfers

 – In de lokalen van Zeilclub RBSC Heusden aan het Damslootmeer in Heusden heeft de raad van bestuur van de club maandagavond de plannen voor het dempen van het meer zelf uitgelegd en verdedigd.

Bij Sportvisserij Vlaanderen viel ons alvast de volgende alinea op, die het geheel eigenlijk samenvat en waarvoor men argumenten aanhaalt die niet kloppen. De plaatselijke vissers hebben namelijk geen problemen met de oevers! Vermoedelijk kan de zeilclub binnen enkele jaren elke zomer de deuren sluiten omwille van cyanobacteriën als gevolg van het opvullen met ‘proper’ slib. Dan zullen ze inderdaad wel wat geld in de schatkist kunnen gebruiken… 

“Reeds jaren zijn er problemen met de oevers van het Damslootmeer. Het meer is ontstaan tijdens de bouw van de E17 en de oevers zitten vol puin, steenslag en betonijzers. Die vormen een gevaar voor de zeilers en vissers op het meer. En omdat de oevers niet zuiver zijn, kalven ze af. Dat probleem wilden we als club al jaren aanpakken. Maar als vzw beschikken we niet over de financiële slagkracht om drie kilometer oevers te herstellen”, legt François het probleem uit.

Lees het volledige artikel op de website van HLN