Onwards, forwards: stewards

Onwards, forwards: stewards

1250
Dikkebusvijver, toonvoorbeeld van onze stewardwerking

Het zal jullie misschien verbazen, of misschien ook niet gezien de hoge vinger-aan-de-pols-mentaliteit die we tegenwoordig aan de dag leggen, maar achter de schermen heeft Sportvisserij Vlaanderen opnieuw het initiatief genomen inzake een heus Stewardssysteem!

Na het daverende succes van reeds lopende projecten (Rode Sluis, Dikkebusvijver, Egleghems Collectief,…) en diverse op stapel staande nieuwe (Watersportbaan, Kruibeke, Lokeren,…) zijn de diverse agentschappen, overheden en ook wijzelf wakker geschud; visclubs of vissers die een bepaald water – gedeeltelijk of volledig – in stewardhanden onder hun (sociale) controle hebben scóren, overal en op alle vlak. Ook bij de overheid, en de agentschappen! De komende weken werken onze medewerkers naarstig verder met de agentschappen… De bedoeling? Een basiskader Stewardship uitdokteren naar analogie met andere sporttaken, dat uiteindelijk moet leiden tot een sluitend Stewardsysteem voor gans Vlaanderen, dit zowel openbaar als privaat. Toekomstmuziek waar onze nieuwe medewerker David Bral zich duidelijk in vastgebeten heeft, waarvoor mijn dank. Wat in Nederland al zoveel jaren geleden zo succesvol gelukt is, moet ook gewoon in Vlaanderen kunnen!

In die zin lanceren we hier graag een persoonlijke oproep naar onze leden, clubs en federaties: engageer jullie ook! Hoe sneller, hoe liever! Ideeën rond bepaalde waters, of kandidaturen kan je sturen naar ons nieuwe emailadres stewards@sportvisserijvlaanderen.be

Nog een schot in de roos is dat wij recent het Polish Fishing Team bij Sportvisserij Vlaanderen aangesloten hebben! PFT is een verzameling van Poolse hengelaars die in Vlaanderen wonen en een schitterende werking hebben: enerzijds willen ze duidelijk de naam van de Poolse hengelaars in Vlaanderen zuiveren, anderzijds willen ze sensibiliseren door middel van vertalingen en duidelijke info aan hun achterban. Meer info over dit lovend werk in de volgende editie van dit magazine.

Tot de volgende,

Jean Geerts