Persvoorstelling WK 2017 België

Persvoorstelling WK 2017 België

2473

Dit weekend werd het 64ste wereldkampioenschap voor landenteams voorgesteld aan de verzamelde pers. Dit WK klassiek hengelen zal op 9 en 10 september doorgaan op het kanaal Brussel-Charleroi, boven het hellend vlak van Ronquières. Net geen 60 jaar na het WK te Hoei, is de eer om dit kampioenschap te organiseren opnieuw te beurt gevallen aan de Waalse hengelfederatie. Na het succesvolle WK voor Dames in 2015, wordt er ook nu met man en macht gewerkt om de organisatie van dit tornooi rond te krijgen.

Het schrikt de gemeenten Braine-le-Comte en Ecaussines (de vissectoren liggen hier) alvast niet af. Samen met het naburige Ronquières hebben ze ervaring met massa-events naast het kanaal. Een ware luxe voor het LFPS, dat met deze steun alles in handen heeft om er een fantastisch WK van te maken.

Programma:

Maandag 4 september: start van de trainingsweek tot vrijdag 8 september;

Donderdag 7 september: openingsceremonie in Braine-le-Comte (Grand place 9) om 18u;

Zaterdag 9 en Zondag 10 september: wedstrijd (vissen van 10u tot 14u).


Voor de bezoekers een grote parking voorzien vanwaar non-stop een treintje van en naar het parcours zal rijden. In het midden (ter hoogte van sector C) wordt er een veld kort gemaaid om de nodige drank, versnaperingen en hengelmaterialen aan te bieden.
Belgisch team:

De Page Kim

Duquesne Geoffrey

Lacroix Gilles

Sleger Hans

Thijs Luc

Vanparijs Frank
Extra info, de deelnemers, het volledige programma,… kan je HIER vinden