Polderwind

Polderwind

G-hengelen op Domein Polderwind!

Eind mei 2019 wist Sportvisserij Vlaanderen de visrechten van Domein Polderwind te verzilveren. Een specifiek hengelreglement (catch & release only!) en een hengelstewardwerking op maat van dit ongerepte water vormen de bindende voorwaarden om de hengelrechten te kunnen beheren. Uit- dagingen die we maar wat graag aangaan! Een hyper gemotiveerde groep hengelstewards is nu actief betrokken in het medebeheer van het water. Daarnaast zorgen ze met hart en ziel voor het toezicht op het toegangsreglement van het domein, controleren de bijkomende en verplichte dagvergunning (= boekingsbewijs) en helpen bij het verzorgen van hengeldemonstraties of initiaties. Enkele van onze hengelstewards ‘Polderwind’ zijn zelf G-hengelaars en putten uit hun persoonlijke ervaringen om het hengelaanbod te optimaliseren voor de hotelgast of de individuele G-hengelaar! Zij staan steeds paraat met woord en daad en helpen je graag een onvergetelijk ervaring te bezorgen.

Wie mag er hengelen?

Zowel gevorderde hobbygenoten als beginners vinden hier hun gading. Voorlopig is het hengelen enkel toegestaan voor hotelgasten en individuele G-hengelaars:

 

  • Hotelgasten kunnen steeds gratis een hengelplaats laten reserveren naar keuze en beschikbaarheid, op voorhand of bij aankomst aan de receptie. De dagvergunning is reeds inbegrepen in hun arrangement en ze worden vrijgesteld van het lidmaatschap.

 

  • Individuele G-hengelaars bezorgen bij de aanvraag van het verplichte lidmaatschap (€15/jaar) de volgende attesten:
    • 1. Een bewijs van invaliditeit van het VAPH
    • 2. Een attest van een invaliditeit bij Federale Overheid (minimaal 7 FOD punten).
    • Na betaling van het lidmaatschap en ontvangst van de gevraagde attesten kan men via het G-Loket een hengelplaats boeken (€10) op de veilige en rolstoelvriendelijke hengelsteiger.

 

  • Tip: Breng steeds jouw boekingsbewijs mee want het doet dienst als dagvergunning.

Het prachtige ‘Domein Polderwind’ herbergt naast haar ‘state of the art’ zorghotel ook nog eens een uiterst heldere plas water van zo’n 15 ha met een uitstekend visbestand waar zowel de witvisser, karpervisser als roofvisser zijn hartje kan ophalen. Vanaf heden kan je er als G-hengelaar genieten van een heerlijk dagje hengelen in een uniek en rustig decor!

Nadruk komt te liggen op zorgeloos hengelen!

Op korte termijn willen we ook volledige basishengeluitrustingen gaan aanbieden! Wens je te feederen, met de vaste stok aan de slag te gaan of wil je eens gericht vissen op karper of roofvis? Een basispakket voor jouw visserij lenen zodat je zelf niet moet te sjouwen? Of wat denk je van een begeleider om je bij te staan met de basics van het vissen en nuttige tips & tricks voor dit uitdagende water? De mogelijkheid om aas of lokvoer te laten bezorgen ter plaatse? De plaatselijke hengelsportzaak Hydrafish tekende alvast present om hier verder aan mee te werken… Uiteraard zal er op termijn ook geïnvesteerd moeten worden in bijkomende rolstoelvriendelijke en bovenal veilige hengelplaatsen. Ben jij ook benieuwd naar de verdere evolutie van dit bijzondere project? Houdt onze volgende edities van Hengelsport goed in de gaten!

Lid worden van club Polderwind?

Ga door naar het G-Loket of informeer naar de voorwaarden en neem contact op met ons via polderwind@sportvisserijvlaanderen.be

Het hengelreglement Domein Polderwind raadplegen?

Gelieve hier het hengelreglement terug te vinden:

Hengelreglement Domein Polderwind versie 17052019D

Meer info over het Zorghotel raadplegen?

Wenst u uitgebreide informatie over de arrangementen aangeboden door Zorghotel Polderwind? Neem contact op via info@domeinpolderwind.be