Stewards

Stewards

Beste lezer,

Geachte kandidaat steward, geïnteresseerde,

 

Wij wensen jullie alvast te bedanken voor jullie massale interesse in het project “Hengelstewards”.

 

Eerst en vooral wensen wij te benadrukken dat de vacature voor hengelstewards in onze eerste editie van Hengelsport 2019 gaat over vrijwilligerswerk. Je ontvangt dus geen loon en geen persoonlijke onkostenvergoeding voor het werk dat je als steward kan verrichten. Wel verdien je heel veel respect van mede hengelaars en krijg je een unieke kans om als hengelaar een positief verschil te helpen maken daar waar het van belang is! Vanuit onze eigen hobby proberen we zo samen een mooie en betere toekomst voor alle hengelaars te realiseren.

In een eerste fase verzamelen wij nu de nodige gegevens van de kandidaten en bezorgen wij jullie op een later tijdstip alle verdere informatie per mail.

Wens jij om deze uitdaging samen met ons aan te gaan en je vrijwillig te engageren voor deze hengelstewardwerking dan vragen wij om de volgende gegevens te bezorgen via:

stewards@sportvisserijvlaanderen.be

  1. Uw volledige naam
  2. Adresgegevens
  3. Contactgegevens: e-mailadres/gsm-nummer of vast telefoonnummer
  4. Welke discipline van hengelen beoefen jij het meest?
  5. Op welk water wens je jouw te engageren als hengelsteward?

Van zodra wij uw gegevens ontvangen, komt u op onze kandidatenlijst. Zo kunnen wij u op de hoogte brengen van verdere ontwikkelingen binnen het stewardgebeuren, vlot informatie opvragen en u later uitnodigen voor de eerstvolgende opleidingsdag.

Voorwaarden:

 1. Lidmaatschap: Ben je nog geen lid van Sportvisserij Vlaanderen maak je dan zo snel mogelijk lid van onze belangenvereniging en krijg alle informatie via onze website, social media of het magazine “Hengelsport”.

Lidmaatschap van Sportvisserij Vlaanderen is een voorwaarde om deze opleiding te kunnen volgen! Stewards moeten immers lid zijn van een vzw en bovendien verzekerd volgens de wettelijke voorwaarden.

Via de sportpolis van Sportvisserij Vlaanderen zijn al onze aangesloten leden automatisch verzekerd bij het uitvoeren van de specifieke taken en activiteiten van een hengelsteward.

Wens je meer informatie te ontvangen over een lidmaatschap bij Sportvisserij Vlaanderen? Klik dan hier:

https://www.sportvisserijvlaanderen.be/lid-worden/

Wens je onmiddellijk lid te worden? Inschrijven kan je hier:

https://www.sportvisserijvlaanderen.be/lid-worden-3/

 

2. Een steward heeft een voorbeeldfunctie!

Stewards hebben steeds een voorbeeldfunctie! Om een goede en doeltreffende stewardgroep op te kunnen bouwen vragen wij U vrijblijvend om op een later tijdstip de volgende bewijzen te tonen bij het samenstellen van de effectieve stewardwerking/groep. Deze bewijzen zullen dus pas in een laatste fase aan bod komen maar wij wensen jullie hier reeds van in het begin op te attenderen. (de  documenten moeten dus niet opgestuurd worden of gemaild naar Sportvisserij Vlaanderen!)

Deze bewijzen zijn van belang:

  1. Uittreksel uit strafregister (Model 1) afgeleverd in toepassing van art 595: Een blanco strafblad bezitten inzake overtredingen op de milieu- en natuurwetgeving is een basisvoorwaarde om steward te kunnen worden.
  2. Uittreksel uit het strafregister (Model 2) als bewijs van goed gedrag en zeden.

Belangrijk:

Vanuit Sportvisserij Vlaanderen is het onze prioriteit om er zeker van te zijn dat al onze stewards deze bewijzen kunnen voorleggen. Via deze weg willen we duidelijk maken dat wij volledig inzetten op een veilig sportklimaat voor iedereen.

Opmerking:

Let op! Enkel recente en originele documenten zullen aanvaard worden. Vraag ze dus pas aan vanaf dat het nodig is. Deze documenten kunnen meestal gratis opgevraagd worden op het stadhuis of gemeentehuis en in vele gevallen kan dit zelfs per mail aangevraagd worden.  Volgens de strenge GDPR-wetgeving zal dit persoonlijk document niet door ons bewaard worden maar vragen wij U vriendelijk om dit enkel te tonen op ons verzoek.

 

3. Als hengelsteward maak je steeds deel uit van een plaatselijke actieve stewardwerking, je werkt dus enkel in teamverband en kan dus nooit alleen of in eigen naam sociale controles uitvoeren.  De stewardwerking sluit onder onze begeleiding een op maat gemaakt dienstencontract af met het Agentschap voor Natuur en bos en de Provinciale Visserijcommissie.

Hoe gaat het nu verder? In een tweede fase nemen wij terug contact op en ontvangt u de gedetailleerde functieomschrijving.

 

Mocht je nog vragen hebben aarzel dan niet om ons te contacteren.

 

Alvast bedankt voor uw geduld en interesse,

 

Met vriendelijke groeten,

 

Het Sportvisserij Vlaanderen-team