Update Corona 6/05/2021 –competitie hengelsport

Update Corona 6/05/2021 –competitie hengelsport

Zoals vermeld op de website Sport Vlaanderen zijn alle niet professionele wedstrijden (amateurcompetities) verboden tot en met 11 mei.
Van hogerhand werd bevestigd dat het overleg inzake het openstellen van de competitie op amateurniveau voor buitensporten plaats zal vinden op het crisisoverleg van 11 mei.

 

Vanuit Sportvisserij Vlaanderen werd alles al in gereedheid gebracht om alle betrokkenen te informeren met de nodige protocollen en goedkeuringen voor behoud van leefnet vanuit ANB, van zodra de competitie voor de hengelsport terug toegelaten wordt.

 

In afwachting van de beslissingen die genomen worden op 11 mei, vragen we aan de aangesloten clubs en leden om de onderstaande reglementeringen te respecteren en de officiële informatie rond het openstellen van de competitie af te wachten.

 

 

Vooruitblik op eventuele versoepelingen (onder voorbehoud van gunstige corona-cijfers en eventuele wijzingen in de federale richtlijnen):

  • 8 mei
    • Georganiseerde sportactiviteiten zullen buiten kunnen doorgaan voor alle leeftijden met contact, voor zover dit nodig is door de aard van de sport. De sportgroep mag maximum 25 personen bedragen (exclusief begeleiders)
    • Evenementen zullen mogelijk worden met een publiek van maximum 50 personen indien buiten
    • Voorlopig geldt een expliciet wedstrijdverbod. We zijn daarvoor volledig afhankelijk van de beslissing die het overlegcomité neemt. We hopen dat het wedstrijdverbod op het overleg van 11 mei wordt opgeheven. Het thema zou daar aan bod komen.  

GELIJKAARDIGE ARTIKELS