Update Corona – Opheffing hengelverbod vanaf 4 mei 

Update Corona – Opheffing hengelverbod vanaf 4 mei 

Raadpleeg in de onderstaande link de officiële communicatie over hengelen op de ANB-website, die goedgekeurd werd door het Vlaamse en federale crisiscentrum en het kabinet.

https://www.natuurenbos.be/coronavirus-en-hengelen

Uit het zopas verschenen ministerieel besluit (30 APRIL 2020. – Ministerieel besluit houdende wijziging van het ministerieel besluit van 23 maart 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken) m.b.t. de eerste fase van de exit-strategie filterde onze federatie, de Vereniging van Belgische Karpervissers-VBK het volgende nieuws voor wat hengelsport betreft:

  • Hengelsport is toegestaan vanaf 4 mei, in al haar vormen. Er wordt geen verbod opgelegd voor een specifieke hengelsportvorm.
  • Nachtvissen en bootgebruik zijn m.a.w. toegestaan met respect voor de basiswetgeving.
  • Hengelen vanuit de boot kan enkel alleen of met mensen die onder hetzelfde dak wonen.
  • Je mag vissen met maximaal 2 (steeds dezelfde) personen, naast de mensen die onder hetzelfde dak wonen, op voorwaarde dat de sociale afstand gerespecteerd wordt.
  • De verplaatsing met de wagen naar de hengelplek is toegestaan. Er is geen concrete afstandsbegrenzing, maar de verplaatsing moet beperkt blijven. Je gaat dus best hengelen in je eigen omgeving. Enkel mensen die onder hetzelfde dak wonen mogen samen in hetzelfde vervoermiddel naar de hengelplaats rijden.
  • Clubhuizen en kantines blijven voorlopig gesloten.
  • Wedstrijden zijn tot nader bericht niet toegestaan.

Opgelet!

Oproep aan onze leden strand- en boothengelaars die niet aan de kust wonen. Neem uit voorzorg liever eerst contact op met de lokale politie van de badplaats waar je wil hengelen of van je vertrekhaven. Informeer goed of je verplaatsing toegestaan is om een boete te vermijden.

Graag roepen we op aan de hengelaars om zich strikt aan de vooropgestelde regels te houden. Elke visser draagt hiervoor eigen verantwoordelijkheid. Zorg dat je steeds je visvergunning en of lidkaart van Sportvisserij Vlaanderen kan voorleggen bij een controle.

Veel genot aan de waterkant en hou het gezond!

GELIJKAARDIGE ARTIKELS