Visziektenonderzoek

Visziektenonderzoek

Elke visvijverbeheerder wordt vroeg of laat geconfronteerd met zieke vissen. In sommige gevallen breidt een ziekte heel snel uit waardoor in geen tijd het volledige visbestand verloren gaat. Maar veelal loopt het zo’n vaart niet, tenminste als er tijdig ingegrepen wordt.

Aarzel dan ook niet om ons te bellen! Want met behulp van microscopie kunnen wij alle ziekteverschijnselen en parasieten alsook de oorzaak ervan vaststellen. Aan de hand van deze vaststellingen kunnen wij onmiddellijk een passende behandeling voorschrijven.

U kunt bij ons ook terecht voor advies, maar bedenk echter dat vijverbehandelingen met chemische middelen uiterst secuur dienen te gebeuren en dat een foute dosering of manier van toepassen desastreus kunnen zijn.

Het beste uitgangspunt om het visbestand vrij te houden van ziekte is de waterkwaliteit nauwlettend in het oog te houden. Een constant goede waterkwaliteit is primordiaal voor een gezond visbestand. Wanneer men samen met de goede waterkwaliteit de visstand in goede conditie kan houden vallen er weinig problemen te verwachten. Met en andere woorden, voorkomen is beter dan genezen. Een jaarlijkse water- en bodemanalyse doet wonderen.

Heeft u problemen met uw visbestand? Of bent u niet zeker van uw stuk qua ziektebeeld en behandeling? Neem dan gerust contact op met de Milieucel van Sportvisserij Vlaanderen.