WK FEEDER RIEUX – BELGIUM DOUBLE GOLD

WK FEEDER RIEUX – BELGIUM DOUBLE GOLD

Het is ons gelukt om dubbelgoud te pakken op het WK in Frankrijk.
Na een nooit geziene 9 punten op de eerste dag en slechts 27 op de tweede dag was het goud voor het team binnen.  Onze Benny wist daar bovenop met 2 keer sectorwinst ook de individuele titel binnen te halen en al onze vissers eindigden in de top 15.  Prachtig.

Dat we in België goeie vissers hebben is nu bewezen maar het is uiteindelijk de team prestatie die ons dit heeft laten bereiken.  Benny Mertens, Bert De Mulder, Carl Franssen, Frank Van Waelderen en Wesley Wuyts hebben gevist.  De onzelfzuchtige reserve Kris Huybrechts liet de voor hem voorziene plaats voor dag 2 vallen omwille van de team score van dag 1 (laagste een 4) en zette zich verder in als bankrunner.  Dit was voor mij als coach een voorbeeld van teamspirit, bedankt Kris.
Naast deze vissers stond er nog een hele ploeg achter de schermen wiens belang in het team zeker niet mag vergeten worden.  Mijn hulpcoach Pascal Delrue en de ervaren Staf Van Gastel waren mijn spreekbuizen om de strategie te overleggen.  De andere bankrunners Kris Elsen, Bart Reekmans en Danny Van Craenendock verzorgden de aas voorbereiding en vak opvolging zodat we goed wisten hoe bij te sturen wanneer dit nodig was.

De kledij van Trabucco en de aas paraplu’s om alles te verstoppen voor de concurrentie.

Het voer van Champion Feed (Wonder bronze, bream en caramel).

Het topaas verzorgd door het team van Marc Lemmens, de perfecte mestpieren van Eric Devroe, de muggenlarven van Wesley Bervoets en dendro’s gesponsord door wormenkwekerij Beijsens waren perfect en zo belangrijk.

Een welgemeende dank aan al onze sponsors die in ons geloofden en de nodige financiële en materiële steun boden :
TRABUCCO, CHAMPION FEED, HENGELSPORT LEMMENS, HENGELSPORT ROBBY FISH,
HENGELSPORT DE PESTVOGEL, SPORTVISSERIJ VLAANDEREN

En zeker niet vergeten het belang van onze echtgenotes die ons dit allemaal gunden en met ons meeleefden net zoals de vele mooie reacties van jullie, onze supporters.

Bedankt, bedankt, bedankt.

Een gelukkige coach
Walter Lens.

 

10 de Wereldkampioenschap Feederhengelen voor Naties 2021
Rieux Frankrijk 14/15 augustus 2021

Wereldkampioenschap per Natie
1/ België 36 punten (41,820 gr)
2/ Spanje staat tweede met 42 punten (37,495 gr),
3/ Frankrijk met 53 punten (38,910 g).

Het individuele podium
1/ Mertens Benny (België) – 2 punten
2/ Houssais Yoann (Frankrijk) – 3 punten
3/ Koschnick Jens (Duitsland)  –  4 punten